مجموعه فرهنگی امام صادق (ع) نهادیست مردمی. این مجموعه در سال ۱۳۶۴ شمسی، با ارشادات و راهنمایی های استاد علامه محمدرضا حکیمی و با اشراف و سرپرستی حجت‌الاسلام سید علی محمد حیدری، و با کوشش تنی چند از روحانیون ،پزشکان و پیشه وران تاسیس گردید. نهاد فوق مشتمل بر واحد های متعدّد فرهنگی، اجتماعی، کتابخانه، […]

انتشار کتاب چکیده جامعه سازی قرآنی

نویسنده: ن- الف
ارسال شده در تاریخ ۱ مهر ۱۳۹۰

سومین شماره از مجموعه “کتاب امروز” به چاپ رسید. امروز «چکیده کتاب جامعه سازی قرآنی» بر روی پیشخوان فروش انتشارات دلیل ما قرار گرفت. به همت آقای سعدی مدیر خوب و فرهنگبان انتشارات دلیل ما و تلاش های پیگیر کارکنان به ویژه آقایان غلامحسینی، مددی و ملکوتی چکیده کتاب جامعه سازی قرآنی آماده عرضه گردید.

در این کتاب بخشی از مباحث مورد نیاز نسل جوان در قالب شش مقاله مورد توجه قرار گرفته است. در پشت جلد کتاب چنین آمده  است:

علامه حکیمی به یاری مطالعات گسترده و اطلاعات ژرف فقهی ـ حدیثی که با خود دارد، بخش بزرگی از مؤلفه های تأثیر گذار در ساختن جامعه قرآنی را در آثار پراکنده خود به تفصیل باز گشوده است. وی در مقالات کتاب حاضر نیز بر سه مقوله عدالت، معنویت و اتحاد، به منزله سنگ زیربنای جامعه، انگشت تأکید می گذارد. ایشان بر پایه سخنانی از امام کاظم و صادق(ع) تعریفی تازه و عینی از عدالت به دست می دهد و بیش از پنجاه محور را در ضرورت اجرای عدالت بر می شمارد.

 در بخشی از مقدمه این کتاب می خوانیم:

استاد حکیمی می‌نویسند: «با آن که خود از خانواده‌ای مرفه بودم و از زندگی فشار نمی‌دیدم، به فشارهای زندگی [دیگران] توجه می‌یافتم… به اجتماعات و مجالس مذهبی نیز سر می‌زدم و در برخی از آن‌ها شرکت می‌جستم. در آن محیط‌ها و اجتماعات نیز، از این امر که مسأله محرومیت و محرومان، چنان‌که باید، مطرح نیست و برای مبارزه با فقر و بیچارگی، چنان‌که باید، سخنی به میان نمی‌آید و اقدامی نمی‌شود، بسیار اندوهناک بودم… و هنگامی که از حالات پیامبر اکرم(ص) و ائمه طاهرین(ع) چیزی می‌شنیدم یا در کتاب‌ها می‌خواندم، و از توجه عمیق و عجیب آنان به فقیران و ناتوانان و کوشش آنان برای رفع محرومیت محرومان آگاه می‌گشتم، از اوضاع مزبور بیشتر ناراضی و دلتنگ می‌شدم… پس از ریشه‌دار شدن افکار و عواطف یاد شده، علاقه‌مند شدم تا از نزدیک زندگی محرومان را ببینم و با حال و احوال آنان بیشتر آشنا گردم. اینجا بود که به سوی زاغه‌هاکشیده شدم، و به شناخت زندگی زاعه نشینان و خرابه مسکنان راه بردم. در این دوره‌ها به زاغه‌ها سر می‌زدم، به کاروانسراهای مخروبه و متروکه و دور دست که منزلگاه ناتوانان و بیچارگان بود می‌رفتم، و صدای خرد شدن استخوان انسان را در زیر آسیای زندگی می‌شنیدم. هم چنین به روستاهای محروم، در مواردی که امکانی پیش می آمد، سفر می‌کردم، و در آنجاها می‌ماندم و با راز و رمز فقر روستایی آشنا می‌شدم. گاه به برخی کارخانه‌ها و کارگاه‌ها می‌رفتم. به قالیبافی‌ها، به گودال خشتمال‌ها، به کوره‌پز خانه‌ها، به خرده فروشی‌ها، به چهارشنبه بازارها، به محل کار و کسب خرده فروشان و دوره گردان… و بدین گونه می‌کوشیدم تا ابعاد وسیع محرومیت‌ها و رنج‌ها را درست بشناسم، و آن‌ها را از نزدیک لمس کنم…

اطلاعات کتابشناسی:

از مجموعه کتاب امروز

۳

چکیده کتاب: جامعه سازی قرآنی

تألیف: علامه محمد رضا حکیمی

مقدمه و نظارت: حسین انصاری

چکیده نویسان:  حمیده علم‌چی – نجما کارگر

بازبینی: محمد قربانی

ویراستار: سمیه ترکاشوند

آماده سازی برای چاپ: نرگس انصاری

طرح جلد: وحید عباسی

تهیه شده در:

گروه پژوهش

مجموعه فرهنگی امام صادق(ع) میبد

مراکز توزیع:

تهران:خیابان انقلاب ،فخر رازی،پلاک ۶۱،فروشگاه دلیل ما، تلفن:۶۶۴۶۴۱۴۱ ـ ۰۲۱

یزد ـ میبد ـ میدان هلال احمر ـ مجموعه فرهنگی امام صادق (ع) تلفن:۱ ـ ۷۷۵۲۷۰۰ ـ ۰۳۵۲

Print Friendly

یک نظر برای این مطلب

  1. سلام.خوشحالم این کتاب رو خلاصه کردید. من اصل کتاب رو مطالعه کردم و عالی بود…

یک نظر بگذارید